maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kuorrutettu uunilohi, salaatti ja sitruksinen salaatinkastike



Tällä ihanalla ohjeella olen tehnyt 80-luvulta asti sekä uunilohta että uuniseitä. Ohje on helppo ja herkullinen. Kala pysyy mehukkaana ja maukkaana mukavan kuorrutteen ansiosta - tarjolle vain kiva salaatti ja vähähiilihydraattinen ateria on valmis. Ja mikäpä estää keittämästä perunoita tai riisiä kaveriksi, sillä kermakastikekin tulee kalapaistoksen mukana. Paistoksesta saa gluteenittoman gluteenittomilla korppujauhoilla.






KUORRUTETTU UUNILOHI

900 g - 1 kg lohifile
1 - 1 1/2 tl suolaa 
3/4 tl mustapippuria

Kuorrute:

3 dl juustoraastetta karkeana raasteena
2 munaa
ripaus suolaa ja pippuria
2 rkl korppujauhoja (vähähiilihydraattisesta leivästä tai tavallista, gluteenittomille gluteenittomia korppujauhoja)

Lopuksi:

2 dl kermaa 

1. Laita lohifile öljyttyyn ja suolalla ja mustapippurilla maustettuun uunivuokaan nahkapuoli YLÖSPÄIN. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ylä/alalämmöllä vain 4 min. Ota vuoka uunista ja kuori nahka pois lohen päältä (lähtee helposti haarukan avulla vetämällä, yhtenä palana). 

2. Mausta lohen pintaa suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita syvällä lautasella munat, juustoraaste sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria haarukalla sekaisin. Laita käsin märkä juustoraasteseos tasaisesti lohen pinnalle.

4. Ripottele 2 rkl korppujauhoja juustoraasteen päälle.

5. Laita lohipaistos uuniin 200 asteeseen ylä/alalämmölle toiseksi alimmalle tasolle 15 minuutiksi.

6. Kaada kerma paistoksen päälle tasaisesti 15 minuutin kuluttua ja työnnä paistos vielä 10 minuutiksi uuniin. Jos lohifile on pienempi, paista vähemmän aikaa.

Tarjoile kuorrutettu lohi yksinkertaisen vihersalaatin ja perunoiden tai riisin kera. Meidän kasvissalaatissamme oli rucolaa, kirsikkatomaatteja, punasipulia, punaista paprikaa ja punaisia viinirypäleitä sekä itse tehty salaatinkastike.

Salaatinkastike:

2 rkl appelsiinimarmeladia
1,5 dl appelsiinituoremehua
1- 1,5 dl ruokaöljyä, miedon makuista (Keijun rypsiöljyä käytin)
0,5 dl sitruunamehua
1 rkl omenaviinietikkaa
vettä ohentamiseen
pala tuoretta chiliä pilkottuna
suolaa, mustapippuria (sokeria)

Maistele salaatinkastikkeen seossuhdetta oman makusi mukaan, maku saa olla aavistuksen liian hapanta ja suolaista. Lisää etikkaa, suolaa, pippuria ja sokeria saadaksesi maun kohdalleen. Ohenna vedellä.

Vaiheet:


1. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin.

  
2. Paista 200 asteessa 4 min ja kuori nahka pois.

   
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

   
4. Tee kuorrute:  juusto, munat ja mausteet.

   
5. Levitä kuorrute tasaisesti.

   
6. Levitä korppujauhot päälle, paista 15 min.


    
7. Lisää kerma ja paista 10 min.

    
8. Valmis kuorrutettu uunilohi.

     
9. Lohi pysyy mehukkaana kuorrutteen alla.

       
10. Nauti helposta ateriasta.

3 kommenttia:

  1. Molemmat näyttävät hyvältä, sekä kuorrutettu lohi, että salaatinkastike! Kumpikin resepti menee "jemmaan"!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä:)Täytyy kokeilla.aina kaipaa jotain vaihtelua ruoanlaittoonkin.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä, täytyy kokeilla kun pääsee kotiin.

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne