torstai 13. maaliskuuta 2014

Kinkku-tonnikala-ananas-meetwurstipizzaa uunipellillinen




Nopea ja helppo kinkku-tonnikala-ananas-meetwurstipizza on hyvä vierasvara tai perheen iltapala. Nopea siksi, että se tehdään leivinjauheella, eikä taikinaa tarvitse odotella tai nostatella. Pizzaa tulee iso pullapellillinen ja siitä riittää isompaankin nälkään. Pizzapohja onnistuu hyvin myös gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella.

Kun pizzannälkä iskee, tuskastuttavinta on hiivataikinan nostatus ja odottelu, vaikka ruokaa pitäisi saada nopeasti. Vuosia sitten löysin hyvän leivinjauheella nostatettavan pizzapohjan ohjeen, jolla useimmin tulee tekaistua nopea pullapellillinen mehevää pizzaa. Tämä pizza on siitäkin kiva, että jos tietää illalla olevan vieraita tulossa, voi pizzan tehdä vaikka tunteja etukäteen leivinliinan alle odottamaan ja paistaa vasta illalla. Tämä pizza on nopeudessaan vailla vertaa, paljon täytettä, paksu ja mehevä. 

Täytteistä voi käyttää vain omat suosikkinsa, mutta meidän lempipizza on tämä:


KINKKU-TONNIKALA-ANANAS-MEETWURSTIPIZZAA ISO UUNIPELLILLINEN
(kohotetaan leivinjauheella!)







Pizzapohja:


5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai gluteeniton)
0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä 
0,25 dl pellavansiemeniä 
0,4 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl öljyä (tavallista oliiviöljyä tai mietoa Keiju-rypsiöljyä)
2 dl kylmää vettä

Päälle:
Heinzin ketsuppia
1 pss kinkkusuikaleita 200-250 g
1 prk tonnikalapaloja öljyssä tai vedessä, Pirkan tonnikalapalat ovat parhaita
2 prk ananasrenkaita (pieniä purkkeja) palottuina parin sentin paloiksi
3/4 pkt ultrakevyttä meetwurstia 9% (gluteeniton ja laktoositon)
300-400 g pussi valmista juustoraastetta
curryä, pizzamaustetta, valkosipulijauhetta, aromisuolaa ja mustapippuria


1.Mittaa vehnäjauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita hieman.

2. Lisää jauhojen päälle yhtäaikaa kylmä vesi ja öljy, sekoita taikina nopeasti ruokalusikalla sekaisin. Sekoita lopuksi muutaman kerran kädellä vaivaten taikinaa. Ei tarvitse paljoa sekoitella. 

3. Leikkaa leivinpaperista vähän pullapeltiä isompi pala ja ripota sen päälle hieman vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoa. Kaada taikina leivinpaperin päälle, ripota pinnalle vähän vehnäjauhoja (glut. jauho) ja kaulitse taikina pullapellin kokoiseksi, hyvin ohueksi pohjaksi. 

4. Vedä taikina paperin avulla pellille ja tasoittele pizzapohja oikean kokoiseksi taputtelemalla reunoja tasaiseksi. Reunoja voi taitella kaksinkerroin ja painella sormilla ohuemmaksi, jos ei tullut heti oikean kokoinen. 

5. Lorauttele ketsuppia koko pohjalle raidoiksi ja levittele lusikalla ketsuppia joka kohtaan, itse olen mieltynyt Heinzin ketsuppiin.

6. Ripottele pohjan päälle pussillinen kinkkusuikaleita. 

7. Valuta tonnikalapurkki ja murustele tonnikalapalat tasaisesti pizzalle. 

8. Mausta pizzamausteella, mustapippurilla, curryllä ja valkosipulijauheella. Mausteita ei tarvita paljoa, vain aavistus joka puolelle, pizzamaustetta ja valkosipulijauhetta voi laittaa hieman enemmän. Lopuksi vain hyppysellinen aromisuolaa. 

9. Lisää 2 pikkupurkkia valutettuja, palottuja ananaksia tasaisesti muiden täytteiden päälle. Itse palon ananakset suoraan purkissa - työnnän pitkäteräisen veitsen renkaiden keskelle ja vedän veitsellä renkaat purkissaan paloiksi. 

10. Palo meetwurstisiivut neljään osaan saksilla ja laita jokaisen ananaspalan päälle meetwurstipala. 

11. Lopuksi vielä reilusti juustoraastetta pintaan.


Paista ylä/alalämmöllä uunin keskitasolla  215 asteessa 20-25 min. Otettuasi pizzan uunista, laita se pyyheliinan alle vetäytymään 15-20 minuutiksi, että pohja ehtii tekeytyä, koska täytettä on paljon. Erityisen mieltynyt olen tähän pizzapohjaan silloin, kun siinä on mukana siemeniä. Siemenet antavat kivaa rakennetta pohjaan ja tekevät siitä mukavan mehevän.

Vaiheet:


1. Sekoita taikina nopeasti ja puristele palloksi.

2. Kaulitse leivinpaperin päällä ohueksi.

3. Vedä leivinpaperin avulla pellille, taittele ja painele oikean kokoiseksi.

4. Laita ketsuppiraitoja pinnalle.

5. Levittele ruokalusikan pohjalla ketsupit joka puolelle.

6. Ripottele pussillinen kinkkusuikaleita ketsupin päälle.

7. Murentele sormin tonnikalapurkillinen kinkkujen päälle.

8. Laita pizzamaustetta, currya, valkosipulijauhetta, mustapippuria ja vähän aromisuolaa pinnalle.

9. Palo ananakset ja asettele tasaisesti joka puolelle.

10. Palo ultrakevyt meetwurstipino neljään osaan.

11. Asettele ananaspalan päälle meetwurstipala.

12. Lopuksi reilusti juustoraastetta pintaan ja uuniin 215 astetta noin 20 - 25 min. Tai voit tehdä pizzan valmiiksi tunteja etukäteen ja paistaa vasta illalla. 

13. Anna pizzan tekeytyä liinan alla noin 15 min.

14. Aivan ihana, pehmeä ja mehevä pizza valmiina herkutteluun.







12 kommenttia:

  1. En ole ikinä tajunnut että pizzapohjaankin voi kätkeä tuollaisia terveellisiä ainesosia, niinkuin auringonkukan ja seesaminsiemeniä! Tämä(kin) pitää ehdottomasti kokeilla.
    Sulla on muuten tosi hieno tyyli kuvata kaikki työvaiheet, jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eija, olipa kiva kuulla palautteesi, että nuo vaihekuvat miellyttävät. Olen joskus ajatellut, että lieko ne tarpeellisia...Minulla on ihan sama ideologia kuin sinullakin blogin pidossa: että tavalliset ihmiset kokeilisivat ohjeita, tavallisia aineksia (eikä mitään spiruliinoja -sisareni sanoja lainaten) ja riittävän helppoja ohjeita. Ajattelin, että jospa joku ei lannistuisi, kun lukee pitkää ohjetta, kun ymmärtää kuvista, että tuohan onkin ihan helppo juttu. Paras palaute on aina sitä, että joku kertoo kokeilleensa ohjetta ja onnistuneensa. Siitä tulee aina hyvä mieli <3

      Poista
    2. Mie laitan aina ananas ja tonnikala ja kinkku pitsaa huomenna teen sen yks eka

      Poista
  2. Tuo oli minulle uutta että pohjan ja koko pizzan voi tehdä hyvissä ajoin ihan valmiiksi ja paistaa vasta tuntien päästä.Juu täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Hei, en kohta enää muuta teekkään, kun näitä, tältä sivustolta <3 Äsken tein tän pizzan, hyvää tuli! Näillä ohjeilla olen onnistunut ja saanut kehujakin :)Ihanaa kun on hyvät selostukset kuvineen! Eikä mitään tähtitiedettä. Kiitoskiitos !! <3 Muuten olen katastrofikokki (melkein ainakin :D) Mitähän tapahtuu, jos tämän pizzan paloja laittais pakkaseen..? Muuten syön koko pellillisen Heti..... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tykkäsit sinäkin tästä "pizzasta", vaikka piirakka kai tämä oikeastaan on. Ja tätä voi tosiaan huoletta pakastaa, ei mene miksikään. Olen useinkin tehnyt kekkereihin tätä ja pakastanut joko paloina rasiassa tai puolikkaina pahvin päällä, kelmuun käärittynä.
      Viime aikoina olen jakanut taikinan kahtia ja kaulinnut kahdelle pellille ison, pyöreän 'pizzan', laittanut niihin erilaiset täytteet ja saanut kerralla kaksi isoa pizzaa. Tämä on yksi suosikkiohjeitani, ja nopsasti saa isollekin porukalle kivaa suolaista tarjolle :)

      Poista
    2. On hyvä pizza. Kun on porukkaa koolla talvella tai kesällä mm juhannuksena. Kaikki haluaa aina esim iltapalaksi tätä muhkeaa ja maistuvaa peltipizzaa. Eikä ole liian monimutkainen valmistaa ja voi lisätä puuttuvan tilalle mitä kaapista löytää, näin varmistetaan ruokahävikkiä. Loput pakastetaan, jos jää, ja taas maistuu. Hyvää on 😋 T Aija

      Poista
  4. TämäKIN ohjeesi on aivan mahtava, ja tosiaan edellisten kommentoijien tavoin sanon, että ihaninta on se, että on selkeät kuvat eri vaiheista ja selkein sanoin ns. vielä avaatkin, "minä tein niin, että...". Se kaikki tuo sinut lähemmäksi ja tutummaksi, ja tulee tunne, että olet aivan tuttu tyttö naapurista :) Tätä teenkin kinkkupiirakan tilalle pari pellillistä juhliin :) Tervehtien Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista <3 Tuttu tyttö naapuristahan minä olenkin :) ja nyt alkoi ihan tehdä mieli tätä pizzapiirakkaa, on se niin hyvää ja nopeaa iltaherkkua. Vielä pepperoni-salamia päälle, voi nam!

      Poista
  5. Kiitokset sinulle Anne loistavista ohjeista. Selkeät ja kauniit kuvat innostavat kokeilemaan ja oppimaan uutta. Kuvat vaiheittain hieno lisä ohjeisiin. Hiljattain löysin sivusi ja tässä on kolmas resepti menossa ja jatkoa seuraa taaatusti! Upea Blogi!!
    PS. Kirjautumisen kanssa ongelma, kokeilen anonyymi-tunnusta. Täällä Henna Oulusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän minun blogini kommentit näkyvät menevän Bloggerin omaan roskapostisuodattimeen, jostain kumman syystä. Syy ei tosiaankaan ole kommentoijien koneissa,vaan tässä Bloggerin toiminnassa.
      Kiva kuitenkin, kun löysin tämänkin kommentin pelastettavaksi :)
      Kiva, kun blogista löytyy testattavaa. Vielä, kun jaksaisi taas alkaa kokata ja kuvailla uusia ohjeita, kun on ollut pitkän aikaa hiljaiseloa blogissa. Minusta on tullut mummu, joten aika on kulunut uusissa haasteissa <3

      Poista
  6. Kiitokset sinulle Anne loistavista ohjeista. Selkeät ja kauniit kuvat innostavat kokeilemaan ja oppimaan uutta. Kuvat eri työvaiheista ovat hieno lisä ohjeisiin. Upea blogi!!
    terveisin Henna Oulusta

    VastaaPoista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne