perjantai 31. lokakuuta 2014

Juhlavat porkkanamuffinssit

















Pyhäinpäiväksi en halunnut tehdä mitään mörkökakkuja, kun ei tuota nuorisoakaan ole enää talossa. Kaksistaan isännän kanssa saamme toisiamme säikytellä, ellei yllätysvieraita poikkea hautakynttilöiden vientimatkoillaan. Myös me aiomme kierrellä läheisten haudoilla muistelemassa ja sytyttämässä hautalyhdyt. Läheisin muisteltava on tietysti oma isäni, liian nuorena poisnukkunut - ei kovin monta vuotta vanhempana kuin minä nyt. 

Teinkin mieluummin jotain hempeää ja iloista pyhäinpäiväherkkua mahdollisille vieraillemme. Pidän kovasti tästä Pirkan porkkanamuffinssiohjeesta, jolla tulee isoja ja meheviä kuorrutettuja pieniä porkkanakakkuja.  Kuorrutteen värjäsin oranssiksi ja ruusunpunaiseksi - kääräisinpä muffinssit vielä iloisen värisiin muffinssipapereihinkin. Olkoon nyt sitten vaikka mörköilyä nuo mustat lakritsirakeet  kuorrutteen pinnalla :)

Oikein hyvää pyhäinpäivää kaikille ❤️.














JUHLAVAT PORKKANAMUFFINSSIT
12 kpl isoja

100 g sulatettua voita
3 kananmunaa
4 dl porkkanaraastetta (hienoksi raastettua, 4-6 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta

Kuorrutus:

2 prk (à 200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
3-4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
oranssia ja ruusunpunaista pastaväriä (hyytelömäinen väri)

1. Laita kuivat ja märät aineet eri kulhoihin. Riko toisessa kulhossa kananmunien rakennetta vatkaamalla hieman, lisää sekaan sulatettu, jäähtynyt rasva ja hienoksi raastettu porkkana. Sekoita aineksia hetki.

2. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään: jauhot, sokerit, kaneli, leivinjauhe ja mantelirouhe. Yhdistä märät ja kuivat aineet keskenään, sekoita vain kaikki ainekset nopeasti sekaisin.

3. Laita muffinssitaikina 12 isoon amerikanmuffinssivuokaan muffinssipellille (muffinssipelti ei välttämätön, sillä vuoat ovat tukevia) ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min ylä/alalämmöllä. Voit kokeilla pistää muffinssin keskelle puisella coctail-tikulla, jos tikku on puhdas, muffinssi on kypsä. Itselläni muffinssit paistuivat tasan 20 min. Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

3. Vatkaa kuorrutteen kaikki ainekset, värejä lukuunottamatta, sekaisin. Itse jaoin kuorrutteen ainekset heti kahteen kulhoon ja vatkasin molemmat kulholliset erikseen. Tomusokeria lisäsin sen verran, että kuorrutteen sai juuri ja juuri pursotettua.

Lisää kumpaankin kuorrutekulhoon haluamasi elintarvikevärit. Itse suosin hyytelömäisiä pastavärejä, sillä niillä saa kauniit värisävyt. Otin pastaväriä coctail-tikulla noin kolme tikunkärjellistä/kuorrutekulho. Vatkaa väriaineet kunnolla kuorrutteen sekaan.

4. Laita kuorrutteet tyllalla varustettuihin pursotinpusseihin ja pursota muffinssien päälle reilunkokoinen ruusuke. Itse kuorin ensin muffinssivuoat pois muffinsseista, kuorrutin, ripottelin kuorrutteen päälle lakritsiströsseleitä ja laitoin muffinssit värikkäisiin muffinssipapereihin. 


Vaiheet:

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja sulata voi. Laita amerikanmuffinssivuoat muffinssipellille ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita märät ainekset ensin yhteen: kananmunat, porkkanaraaste ja sulatettu (jäähtynyt) voi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Yhdistä kuivat ja märät ainekset. Sekoita seos nopeasti sekaisin, älä vatkaa liikaa.

5. Valmis muffinssitaikina on melko vetelää.

6. Annostele muffinssitaikina vuokiin kahden ruokalusikan avulla.

7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min. Anna jäähtyä.

8. Vatkaa kuorrutteen ainekset yhteen. Jos värjäät useammalla värillä kuorrutetta, jaa kuorrute useampaan astiaan.

9. Itse värjäsin kahdella pastavärillä: oranssilla ja ruusunpunaisella.

10. Tämän verran laitoin pastaväriä yhteen kuorrutteeseen. Nostin coctail-tikun kärjellä kolme kärjellistä hyytelöväriä kuorrutteen sekaan ja vatkasin kunnolla.

11. Tämän värisiä kuorrutteita tällä kertaa.

12. Tällaisilla tähtitylloilla pursotin kuorrutteen. Oma suosikkityllani on tuo etummainen, harvasakaraisempi, jolla tulee kaunis ruusumainen pursotusjälki.

13. Kuorin muffinsseista vuoat pois ennen kuorrutusta, sillä halusin vaihtaa muffinsseille värikkäämmät juhlavaatteet ylle.

14. Ja tässä näkyy tyllojen ero. Pinkit ruusukkeet on tehty harvasakaraisella tähtityllalla, omalla suosikillani.

15. Pinnalle ripottelin mustia lakritsiströsseleitä.

16. Iloa syksyn harmauteen :)

Hyvää pyhäinpäivää!






10 kommenttia:

  1. Kauniita :) Onneksi Halloweenina/Pyhäinpäivänä ei välttämättä tarvitse tehdä mörköjuttuja, nämä maistuisivat itsellenikin nyt oikein hyvin tällaisenaa. Hyvää pyhäinpäivää myös sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Osa muffinsseista lähti jo isännän mukana työpaikalle, joten vielä pitää viikonloppuna kaivella kaulinta esiin. Ehkä perheen nuori polvikin saapuu kotiin, joten parasta varautua :)

      Poista
  2. Voi miten kauniita ovat. Vienpä tämänkin ohjeen heti mukanani myöhempää käyttöä varten. Tosin meillä varmaan kanssasyöjä haluaa kuorrutteen valkoisena. Onneksi noita geelivärejä saa nyt jo tavallisesta sekatavarakaupastakin, niiin ei tartte aina nettikaupasta tilata. Lupasivat tilata meidänkin kauppaan Dr Oetkerin värejä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mimmi :) Noista ruusunpunaisista tuli kyllä kivoja. Ja tykkään mahdottomasti tästä muffinssiohjeesta - maku on kertakaikkiaan ihana! Moni on maistanut näitä muffinsseja ja ihastunut. Muffinssi on melko raskas, mutta silti mehevän pehmeä, maku on omaan suuhuni ihan napakymppi, ja tämä kuorrute sopii ihanasti pintaan.
      Minä värjään hyvin harvoin mitään kuorrutteita, mutta joskus täytyy poiketa linjasta. Geelivärit on osoittautuneet käytössä parhaimmiksi. Itse olen joutunut tilaamaan geelivärit Ullanunelmasta - mutta siellä on ollut mahtavan nopeaa aina palvelu, tänään kun tilaa, niin huomeniltana tai viimeistään ylihuomenna paketti on minulla. Nopeaa on myös Kakkusankareiden toimitus, parissa päivässä tulee. Välillä tulee tilailtua harvinaisempaa tavaraa Englannista ja Amerikastakin...ja aina on tavarat tulleet perille :)

      Poista
  3. Onkohan tullut kömmähdys kuorrutteeseen kun valuu pitkin muffinsia pois? Liikaa tuorejuustoa ja liian vähän voita ja tomusokeria??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kuorrutteesta pitäisi tulla pehmeää, mutta pursotettavaa. Jos tuntuu jäävän liian notkeaksi, niin lisää vaan tomusokeria niin kauan, että massa tuntuu pursotuskelpoiselta. Tuossa satsissa tomusokerimäärä oli noin pieni, mutta joskus olen saanut upottaa kuorrutteeseen tuplamääränkin tomusokeria. Mahtaako joskus tuorejuustot olla kosteampia??

      Poista
    2. Laitoin aika paljon tomusokeria mutta ei auttanut, voin tuplasin joka jelppas sen verran et kylmänä pysy kasassa :D tuorejuustoa täytyy toista merkkiä kokeilla seuraavalla kerralla! Nyt oli arlan. Harjoottelua vaatii :) kiitos! Hyviä on muffinsit :P

      Poista
    3. :) Tuorejuustoilla on kyllä suuria eroja, ja se näkyy kuorrutetta tehdessä. Joskus tuttujenkin tuorejuustojen ohje on muuttunut, ja ohjetta joutuu muutella lennossa, kun lopputulos ei toisella kertaa olekaan sama. Tomusokeria voi joskus joutua laittamaan uskomattoman paljon, kokemusta on ;)

      Poista
  4. Ihanan näköisiä! Ajattelin leipoa näitä lapseni 1v juhlille ja mietin että voiko mantelirouheen korvata mantelijauheella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi korvata mantelijauholla taikinassa tuon rouheen. Rouhe on ollut mukana antamassa mukavaa purutuntumaa, ja sen voi korvata vaikka pähkinärouheella tai mantelijauheella.

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne