torstai 4. syyskuuta 2014

Hedelmäinen broileri-pastasalaatti



                       








Pastasalaatit kuuluvat monien suosikkeihin. Ruokaisaa salaattia on kiva tarjota myös juhlapöydässä, tai siitä voi nautiskella viikonloppuna yhdessä ystäväporukan kanssa. 

Meillä loppuviikon illalliset korvattiin tänä viikonloppuna ruokaisalla broileri-pastasalaatilla, johon voi yhdistää muitakin raikkaita salaatteja. Hedelmäisen ja miedosti currynmakuisen pastasalaatin aineksina ovat Farfalle-rusettipasta, tuorekurkku, paprika, punasipuli, purjo, ananas, mandariinilohkot sekä broilerin ohutleikkeestä leikatut ja paistetut broilerisuikaleet. Salaattiin sopii erinomaisesti myös viinirypäleet. Kastikkeena käytin tällä kertaa majoneesista ja Heinzin curry-mango -kastikkeesta sekoitettua salaatinkastiketta. 










HEDELMÄINEN BROILERI-PASTASALAATTI

noin 4 litraa salaattia

600 - 700 g broilerin maustamatonta ohutleikettä suikaloituna
2 tl suolaa
1,5 tl currya
0,5 tl valkosipulijauhetta
mustapippuria
reilusti rypsiöljyä paistamiseen

500 g Farfalle-rusettipastaa (keitinveteen 1 kanaliemikuutio + suolaa)
1 iso tuorekurkku
1 iso punainen paprika
1 punasipuli
1 pieni purjo
2 prk (à 312g/175g) säilykemandariinilohkoja tai tuoreita mandariineja lohkoina
3 prk ( à 227g/135g) säilykeananasta paloina tai 300 g tuoretta ananasta palottuna
(punaisia viinirypäleitä)

Salaatinkastike:

noin 2 dl majoneesia
0,5 dl Heinzin curry-mango -kastiketta
vajaa 0,5 tl suolaa
mustapippuria


1. Suikaloi broilerin maustamattomat ohutleikkeet ohuiksi suikaleiksi. Laita isolle paistinpannulle runsaasti rypsiöljyä ja kuumenna öljy. Lisää broilerisuikaleet, ripottele suola, curry, valkosipulijauhe ja mustapippuri suikaleiden päälle. Paista reilut 6-7 minuuttia, kunnes suikaleet ovat täysin kypsiä. Kaada suikaleet toiseen astiaan jäähtymään.

2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Farfalle-pasta oli durum-pastaa, jota keitettiin 13 min. Huuhtele kypsä pasta lävikössä kylmällä vedellä ja anna valua hetki. 

3. Varaa salaattia varten suuri 4-5 litran kulho. Kuori ja kuutio tuorekurkku melko kookkaiksi kuutioiksi ja laita kurkkukuutiot kulhoon. Lisää päälle valutettu pasta.

4. Pilko punasipuli ja pesty paprika pieniksi kuutioiksi, ja lisää kuutiot pastan päälle.

5. Sekoita salaatinkastike valmiiksi. Laita kaikki salaatinkastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää kastike salaattikulhoon ja sekoittele aineksia kunnolla.

6. Kaada kulhoon jäähtyneet broilerisuikaleet. Valuta säilykehedelmistä liemi ja kaada hedelmälohkot salaattikulhoon. Pilko purjo pieneksi silpuksi ja huuhdo silppu lävikössä. Kaada valutettu purjosilppu muun salaatin sekaan. Sekoittele salaatin ainekset taas hyvin. Vie salaatti kylmään maustumaan. Ruokaisa ja raikas salaatti käy hyvin ateriasta. 



Vaiheet:

1. Leikkaa maustamattomat broilerileikkeet ohuiksi suikaleiksi. Paista rypsiöljyssä mausteiden kanssa kypsiksi.

2. Broilerit kypsyvät 6-7 minuutissa.

3. Tällä kertaa käytin Farfalle-durumpastaa. Muukin kuviopasta käy.

4. Kasviksina salaattiin käytetyt paprika, punasipuli, purjo ja taatusti EU-direktiivien vastainen käyrä tuorekurkku omasta kasvihuoneesta.

5. Pilko tuorekurkku melko kookkaiksi kuutioiksi ja laita suuren salaattikulhon pohjalle.

6. Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhtele lävikössä kylmällä vedellä, valuta ja kaada salaattikulhoon.

7. Pilko paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi, ja lisää salaatin sekaan.

8. Lisämakua salaatinkastikkeeseen saa curry-mango-kastikkeella.

9. Sekoita majoneesi, currykastike ja mausteet keskenään salaatinkastikkeeksi.

10. Kaada salaatinkastike salaattiaineksien päälle ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Tässä vaiheessa huomasin, että on parasta ottaa vähän suurempi salaattikulho käyttöön.

11. Lisää jäähtyneet broilerisuikaleet sekä valutetut mandariini- ja ananaspalat salaatin joukkoon. Myös viinirypäleet sopivat salaattiin erinomaisesti. Sekoittele taas salaattia.

12. Lisää lopuksi silputtu ja huuhdeltu purjo. Sekoita salaattia vielä kerran.

13. Mahtavankokoinen annos viikonlopun hedelmäistä broileri-pastasalaattia.

14. Salaatti on sopivan ruokaisaa ilta-ateriaksi.

12 kommenttia:

  1. Tosi herkullinen salaatti ja taatusti lähtee isompikin nälkä tällaisella salaatilla. Itsellä tulee broilerisalaatti tehtyä usein miten riisipohjaisena, vaikka muutoin broilerikastikkeita syödään paljon pastan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä puoliso pitää enemmän pastasalaatista, minä tunnetusti riisistä, joten kompromisseja joutuu aina tehdä. Hyvää silti oli minunkin mielestäni, tuo hedelmäisyys oli minun makuuni. Olisin laittanut viinirypäleitäkin, mutta vastaostettu rasia oli aivan homeessa. Ja ihan itse olin ostanut, ei voi edes puolisoa syyttää, ettei katso mitä käteensä ottaa :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, meilläkin korvataan aina välillä ateriat ruokaisilla pastasalaateilla!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puoliso on lähdössä viikonlopuksi Ruunaankoskille kalareissulle, joten ajattelin nyt olla kiltti, ja tehdä sellaista ruokaa, mistä puolisokin tykkää. Viikonlopun saankin kokata (tai olla kokkaamatta kokonaan) mitä huvittaa :)

      Poista
  3. Tämä salaatti on nyt maustumassa jääkaapissa huomisille synttäreille. Hyvältä vaikutti.Tykkään kanasalaateista.-Elisa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elisa, ja toivotaan, että salaatti maistuu myös synttärivieraille. Meillä maistui niin hyvin, että vaikka kulho oli iso, niin parissa päivässä salaatti oli syöty. Ja tätä tulee tehtyä uudelleen ja uudelleen, tosin yleensä viinirypäleiden kera. Mukavia synttäreitä ja hyvää viikonloppua :)

      Poista
  4. Riittääkö tämä annos kahdellekymmenelle ristiäisvieraalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annos riittää 20:lle jos pöydässä on muitakin salaatteja ja pastasalaatti on vain yksi osa ruokatarjoilua.

      Poista
  5. Erittäin kahelia tämä.. Jätin pois purjon ja sipulin tosin. Niiden tilalle vesimeloonia ;) Todella hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :P Nam! Vesimelonilla ei voi tulla muuta kuin hyvää. Tätä voi muunnella mukavasti lempihedelmiensä mukaan; viimeksi laitoin päärynää, viinirypäleitä, säilykemandariineja ja hunajamelonia - ai hitsi kun oli herkullista :)

      Poista
  6. Hei. Huomenna aion tätä herkun kuuloista salaattia tehdä :) toivon vaan että tuota curry-mangokastiketta löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam! Tämä on hyvää - ja ei haittaa, vaikka curry-mangokastiketta ei löytyisi, tee kiva sekoitus majoneesista, currysta ja mangosta (tai vaikka säilykepersikoista), ja yhtä hyvää tulee :)

      Poista

Olisi kiva tutustua sivujeni lukijaan. Jos haluat, voit jättää kommentin käynnistäsi :) Kommenttisi käväisee ylläpidon tarkastuksessa, joten se näkyy vasta pienellä (joskus suurella...) viiveellä. Bloggerissa tapahtuneiden muutosten takia kommentit jäävät usein saapumatta sähköpostiini, samoin kuin omat vastaukseni eivät näytä tulevan julkaistuksi -silti käyn kyllä viestit aina jossain välissä täällä lukemassa <3 Anne